Jau lankėmės Macdonalde ir matėme kaip miklios Mcdonaldo darbuotojų rankos greitai gamina mėsainius ir hamburgerius iš gatavų maisto pusfabrikačių. Šiandien suorganizavome jums ekskursiją po vietoves, kur ir yra gaminami šie kai kurių pamėgti hamburgerių ingridientai ir pusfabrikačiai. Mcdonaldas pats neruošia ir negamina jokių maisto produktų, dažniausiai tai atlieka specializuoti gamintojai kurie gamina savo produkciją bei priima užsakymus kitais vardais produkcijai gaminti. Sakykime UAB Klaipėdos mėsa gamina savo dešreles ir kitus mėsos produktus, kurie plačiai pardavinėjami parduotuvėse, tačiau jie gali gaminti tą pačią produkciją ir kitiems didiesiems užsakovams, kurie esantį pusfabrikatį pardavinėja savo vardu arba tiesiog įtraukia į tolimesnio produkto gamybos procesą. Tas pats ir su McDonalds, nieko patys negamina, tačiau finale surenka mėsainius, hamburgerius, spurgas ir kitus greito maisto patiekalus iš jau pagamintų produktų. Beveik kaip konstruktoriai. Toliau galite pamatyti būtent tų įmonių cechus, kur ir yra gaminami šie pusfabrikačiai pagal Mcdonaldo užsakymus. Aišku Mcdonaldas turi savo reikalavimus ir kokybės standartus, tad bet kas maisto žaliavas jiems neteikia. Pavyzdžiui kiekvienas cechas turi pilnus gamybos procesų aprašus, neatitikčių žurnalus, net įprastos bandelės yra tikrinamos pagal dydį, plotį specialiomis liniuotėmis, o bandelių išvaizda ir patrauklumas lyginamas pagal auksinio standarto bandeles kokybės katalogo nuotraukose. Beje būtent dėl tokio restorano modelio, perkant hamburgerį, bandelės ir kiti hamburgerių produktai niekada nebūna visiškai švieži, nes nėra iškepami vietoje, o tiesiog pašildomi. Įdomu ir tai kad tose įprastose gamyklose vietinės valgyklos savo darbuotojams teikia ir dar nevisai Makdonolds BigMakus ir Bigfishus prie barščių sriubos ar kokių cepelinų.
(How its made: Photo review of how are made McDonalds hamburgers and other subproducts that lately supplied to McDonalds restaurants for final hamburger creations.)